Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawy smak kurczaka, coś dla odmiany :)
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 76
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2799
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 76
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2799
Składniki
udka umyć przyprawić solą, pieprzem i papryką. W rondelku rozpuścić 100g cukru potem dodać 3 łyżki octu spirytusowego, tylko zestawić rondelek z ognia bo będzie "wulkan" dodać szklankę soku pomarańczowego, 50g masła i mieszać aż będzie gesty a następnie polać kurczaka. Wstawić do piekarnika na ok 1-1,5 h. Gdy udka będą się piekły co jakiś czas zaglądać do nich i podlewać je tym sosikiem.