Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy do szczęścia potrzebuje odrobiny kalorii... Robiąc warkocz na pewno się nie rozczarujecie :-)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Farsz: Pieczarki kroimy "na grubo" i podsmażamy na oleju rzepakowym.Kiedy zaczną się rumienić dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, pokrojone w drobne słupki marchewkę, seler i paprykę oraz posiekany w krążki por. Dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora, pokrojoną i przesmażoną pierś z kurczaka oraz natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ciasto francuskie nacinamy na brzegach. Na środku układamy połowę startego żółtego sera.
Wystudzony farsz wykładamy na ciasto i posypujemy drugą częścią żółtego sera.
Ciasto zawijamy "na zakładkę". Smarujemy "rozbełtanym" jajkiem. Można posypać serem - ja lubię więc nie omieszkałam :-) Pieczemy w 200 C przez 25 - 30 min.
Jem na gorąco... ale na zimno też jest pyszny :-) Smacznego