Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje pierogi warzywno - grzybowe, postanowiłam przygotować dla moich przyjaciół. Z takim farszem pierożki są bardzo smaczne , a podsmażona cebulka dodaje im dodatkowego smaku.
garnek, łyżka cedzakowa,patelnia
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Ciasto; Mąkę przesiać do miski, dodać sól, masło i żółtko, następnie porcjami dodawać ciepłą wodę. Dokładnie wyrobić, przykryć ścierką i odstawić na około 20 -30 minut. Farsz; Warzywa oczyścić i pokroić w kostkę, grzybki obrać i również pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w półplasterki. Ogórek zielony oraz cukinię obrać i pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek po obraniu i pokrojeniu podsmażyć na niedużej ilości oleju do zeszklenia, dodać przygotowane warzywa i grzyby, podsmażyć na małym ogniu około 10 minut. Do całości dodać pokrojoną kiełbasę, a na koniec ogórek i cukinię oraz posiekaną natkę pietruszki, doprawić pieprzem, solą i dokładnie wymieszać. Ciasto rozwałkować nakładać porcje farszu robiąc odstępy, nakrywać drugą częścią ciasta i foremką wycinać pierogi. Drugi sposób to inną foremką wycinać koła nakładać farsz i zlepiać pierogi. Pierogi wkładać porcjami do gotującej, osolonej wody i gotować około 3 -5 minut po wypłynięciu na powierzchnię. Ugotowane pierogi wyjmować łyżką cedzakową. Podawać polane z podsmażoną cebulką.