Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 30
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 792
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 30
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 792
Składniki
Z każdej bułki ukroić kawałek (na kapelusz). Miąższ ugnieść tak by powstała kieszonka. Ogórka i parówkę pokroić w plasterki. Bułki skropić olejem, ułożyć warstwę parówek, następnie warstwę ogórka. Do każdej bułeczki wbić jajko, posypać z wierzchu chili i solą.
Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika (kapelusze ułożyć osobno na blaszce). i piec aż białka się zetną 15-20 minut. Podawać na ciepło np. z sosem czosnkowym. Smacznego.