Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiem, że jest dużo zapiekanek na stronie, ale spróbujcie mojego pomysłu:).
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić na plastry, cukinie i cebulę także plastry. Paprykę w kostkę. Wyłożyć na przemian w wysmarowanym naczyniu.
Sos beszamelowy: masło roztopić na patelni, podsmażyć mąkę, wlać mleko, mieszać aż zgęstnieje, doprawić gałką, solą i pieprzem. Zalać warzywa, zapiekać do 40 min w 170-180 stopniach.
Słonecznik uprażyć na oleju, ser zetrzeć. Wyciągnąć zapiekankę, posypać słonecznikiem i serem, do piekarnika na 10 min. Podawać z białym winem.Smacznego!!