Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie ziemniaków z ciastem, szpinaku i fety to strzał w dziesiątkę. Pierwszy raz zrobiona ale na pewno nie ostatni, bo wszystkim bardzo smakowała i została szybko zjedzona.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20251
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 172
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2277
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20251
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 172
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2277
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto, zwinąć w folię i schłodzić w lodówce przez godzinę.
Piekarnik nagrzać do temp. 175 st C. Formę wyłożyć ciastem, ponakłuwać i podpiec 15-20 minut.
Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać śmietanę i przyprawy. Szpinak wymieszać z fetą, przyprawami.
Na podpieczony spód wyłożyć szpinak na niego ziemniaki i zapiekać około 20 minut. Pod koniec pieczenia posypać startym żółtym serem.