Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowny zdrowy dżem do spiżarni. Uwielbiamy go bo nie jest taki słodki.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Marchewki, jabłka brać i gotować do miękkości marchewki. Potem odlać większość wody i zblendować na gładką masę. Dodać cukier, skórkę pomarańczową i dusić ok. 8 minut. Dolać sok z pomarańczy i cytryny i dusić jeszcze ok. 2 minuty. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików. Na dłuższe przechowanie można spasteryzować.