Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem na wzór dżemu marchewkowego z Portugalii
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
1. Obrana marchewkę gotujemy do czasu aż będzie miękka. 2. Ugotowane marchewki blendujemy na gładka masę. 3. Wykładamy masę na patelnię. 4. Dodajemy cukier, sok z cytryny i pomarańczy oraz drobno startą skórkę z pomarańczy (wcześniej dobrze umytą i sparzoną).
5. Smażymy ciągle mieszając aż zredukuje nam się płyn do zera. 6. W zależności od upodobań można dodać więcej soku pomarańczowego lub cukru. 7. Przekładamy do słoiczków.