Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zapas na zimę do naleśników, gofrów i ciast.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 164
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 72
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1133
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 164
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 72
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1133
Składniki
Wykonanie: Morele umyć i przepołowić- wysuszyć na ściereczce. Włożyć do rondla, wsypać cukier i podgrzewać ciągle mieszając. Gdy owoce się całkiem rozgotują, wycisnąć sok z cytryny i zetrzeć skórkę. Nadal mieszając nakładać gorący dżem do wyparzonych słoików, zakręcać i pasteryzować 15 minut. Proponuję pod koniec smażenia dodać budyń morelowy rozpuszczony w odrobinie zimnej wody, dżem będzie bardziej gęsty.