Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała zakąska do napojów wyskokowych.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13799
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 25
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10122
Szybka i smaczna
Odsłon: 13799
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 25
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10122
Składniki
Wykonanie: Kurki dokładnie oczyścić i umyć. Paprykę obrać z nasion, pokroić w paski razem z cebulą. Zagotować ½ l wody z kwaskiem i solą, włożyć kurki i gotować 15 minut. Następnie włożyć papryki i cebule i gotować 5 minut po czym odcedzić. Zagotować 1 ½ l wody z przyprawami, dodać sól, cukier i ocet. Do słoiczków nakładać grzyby z papryką i cebulą- zalać zalewą, zamknąć słoje i pasteryzować 10 minut.