Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Przepis jest bardzo wygodny- można zrobić tyle pomidorów ile się chce. Pomidory ułożyłam w wyparzonych słoikach, do każdego słoika dodałam po plastrze cebuli, czosnku, jeszcze przyprawy: liść ,ziele, pieprz, szczypta soli i cukru. Słoiki do 4/5 zalałam filtrowana wodą i resztę uzupełniłam octem. Słoiki zakręciłam, i wstawiłam do pasteryzacji w ziemnej wodzie. Od momentu zagotowania pasteryzowałam je 10 minut. Pomidorki przydają się na kanapki, do hot dogów, lub jaka jadalna dekoracja półmisków. Smacznego :)