Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna ryba morska, usmażona, umieszczana w słoiku i zalana zalewą octową. Po ostudzeniu słoików z usmażoną rybą i po wstawieniu ich do lodówki, z zalewy robi się delikatna, bardzo smaczna galaretka.
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3493
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14776
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3493
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14776
Składniki
Ryby oczyścić, umyć i osuszyć, posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące i smażyć na gorącym oleju na złoty kolor. Ostudzone wkładamy do słoja, wkładamy z zalewy cebulę, liść laurowy, ziele angielskie i zalewamy chłodną zalewą octową.
Wykonanie zalewy: Wlewamy ocet z wodą do garnczka, dodajemy pokrojoną cebulę w piórka, liście laurowe, 10-12 ziaren ziela angielskiego, 2 łyżeczki cukru i sól do smaku. Zagotowujemy, dodajemy żelatynę, mieszamy i czekamy aż ostygnie. Smacznego !!!