Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pyszne, małosolne ogóreczki, które doskonale nadają się do kanapek, są dobrym dodatkiem do obiadu i świetnie smakują jako samodzielna przekąska. Nutka miodu dodaje im delikatnej słodyczy.
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 72
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 6044
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 72
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 6044
Składniki
Ogórki i koper dokładnie myjemy. Czosnek i chrzan obieramy, a ten ostatni kroimy w słupki. Do słoika lub kamionkowego naczynia wkładać dość ciasno umyte ogórki wraz z ząbkami czosnku i chrzanem, dodać koper i przyprawy: ziele angielskie, listki laurowe, gorczycę, kolendrę i ziarna pieprzu (ilość według uznania i upodobań smakowych). Następnie całość zalewamy roztworem solno - miodowym przygotowanym z przegotowanej i przestudzonej wody - na każdy litr wody dodajemy 1,5 łyżeczki soli i czubatą łyżeczkę miodu. Odstawiamy w ciepłe miejsce, przykrywamy, a za 3 dni możemy rozkoszować się smakiem małosolnych ogóreczków. Życzę smacznego! :)