Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam świetną sałatkę na zimę, która może być dodatkiem do drugiego dania. Dobrze smakuje także do kanapek.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Ogórki obrać, pokroić w plastry . Cebulę pokroić w półplasterki. Paprykę w grube paski. Warzywa wymieszać, posypać solą i zostawić na 1-2 godziny. Odlać powstały sok.
Zagotować wodę z octem, cukrem i wodą. Przestudzić. Zalać warzywa i odstawić na 3 godziny. Kilka razy przemieszać. Nakładać do słoiczków razem z płynem. Pasteryzować 10 minut.