Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na małosolne ogórki według Tomasza Strzelczyka, uczestnika 4 edycji programu „MasterChef Polska”. Przygotowane według jego receptury są gotowe do spożycia już po około 14 godzinach. Wystarczy jedynie wrzucić wszystkie przyprawy i ogórki do worka, zawiązać, przemieszać i gotowe!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Czosnek i koper posiekaj na mniejsze kawałki.
Z ogórków odetnij końcówki.
Do 3 woreczków powkładaj mniej więcej taką samą ilość ogórków. Dodaj po jeden łyżce soli i dwa ziarenka ziela angielskiego na worek, następnie dorzuć posiekany czosnek i koper, dodaj liście laurowe i pieprz.
Jeśli lubisz ostrzejszy smak ogórków do każdej porcji wsyp po szczypcie chili.
Ogórki zamknij pozostawiając odrobinę powietrza w każdym worku. Potrząśnij torebką, aby przyprawy pokryły ogórki. Włóż do lodówki - pamiętaj, aby co kilka godzić przemieszać całość.
Ogórki powinny być gotowe po 14 godzinach.