Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam od Taty trochę lekko wyrośniętych ogórków. Tak sobie myślałam co by tu z nimi zrobić. Na mizerię było ich za dużo, zrobiłam więc po kilka słoiczków dwa rodzaje sałatki. Na zimę będą jak znalazł. Domowe zawsze lepsze od kupnych a i oszczędność kasy będzie.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Ogórki najlepiej większe umyć, obrać i pokroić na plasterki. Cebule obrać, umyć i pokroić w pióra. Koper umyć, osuszyć i dość grubo posiekać. Pokrojone warzywa wrzucić do dużej miski, dodać wszystkie przyprawy i wymieszać. Następnie można przełożyć do mniejszej miski, zakryć pokrywką i wstawić do lodówki na kilka godzin. Co jakiś czas przemieszać aby wszystko przegryzło się z powstałym sokiem. Wyparzone słoiki napełnić sałatką dolać do wysokości warzyw sok. Zakręcić słoiki zakrętkami i pasteryzować 15 minut. Po wystudzeniu słoiki wynieść w chłodne miejsce. ( mi wyszły 4 słoiki litrowe, ale można użyć mniejszych