Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta idealnie sprawdza się na kanapkach, oraz jako dodatek do mięsa.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Paprykę wymyć, wydrążyć środek. Zmiksować na papkę. Do zmiksowanej papryki dodać chili, cukier, olej, sól, ocet i zagotować 15 min. Czosnek obrać i zmiksować.
Do gotującej się papryki dodać zmiksowany czosnek i koncentrat. Jeszcze raz zmiksować blenderem, aby składniki dobrze się połączyły i wyszła jednolita konsystencja. Po zmiksowaniu dodać liście laurowe i doprowadzić do wrzenia. Skręcić na mały ogień i wlewać do słoików. Zakręcić i odstawić. Nie pasteryzować. Z podanej porcji wychodzi ok. 9 słoiczków po 200 g. Smacznego.