Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne marynowane pieczarki, idealne do kanapki czy też jako osobna przekąska.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2981
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3399
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 112
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 40
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2981
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3399
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 112
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 40
Składniki
Pieczarki obrać i wymyć. Następnie przełożyć je go garnka i zalać zimną wodą tak aby były nią przykryte, dodać łyżkę soli oraz octu. Od momentu zagotowania się wody, gotować 10 minut. Pieczarki odcedzić przestudzić i wymieszać je z marchewką, gorczycą, liśćmi laurowymi, pieprzem, cebulą i zielem angielskim. Przełożyć do słoika. W między czasie przygotować zalewę.
Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w garnku i od momentu zagotowania się gotować jeszcze przez około 10 minut. Wypełnione pieczarkami słoiki zalać gorącą zalewą i po wystudzeniu zapasteryzować. Idealne do jedzenia będą po około 2 tygodniach. Smacznego ;)