Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia zrobiona jak pikle jest wyborna! Po zamarynowaniu pozostaje chrupiąca i słodko-kwaśna. To doskonała, gotowa sałatka ze spiżarni do zimowego obiadu.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3267
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 786
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 708
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 63
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3267
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 786
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 708
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 63
Składniki
Cukinię myjemy i kroimy w plastry niezbyt cienkie ( 1 cm). Możemy obrać ją ze skórki, ale nie jest to konieczne. Marchewkę obieramy, kroimy w cienkie plasterki.
Słoiki myjemy i wyparzamy wrzątkiem. Do każdego z nich kładziemy na spód kilka plasterków marchwi, następnie dopełniamy go cukinią. Do każdego słoika wkładamy liść laurowy, ziele angielskie i 1/2 łyżeczki gorczycy.
W garnku gotujemy przez 5 minut wodę z octem, solą i cukrem. Gorącą zalewą napełniamy słoiki z cukinią. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy je 15 minut w garnku wyłożonym ściereczką, ustawione tak, aby się nie stykały w trakcie gotowania i były zalane wodą do połowy.
Pikle z cukinii na zimę gotowe!