Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ogórkowa w sosie pomidorowym to szybka propozycja zimą do obiadu. Taką sałatkę można zjeść również z pieczywem.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry.Następnie obieramy i kroimy w piórka cebulę, marchew ścieram na tarce o dużych oczkach. Dodajemy d ogórków. Wszystko mieszamy w misce z solą i odstawiłam na dwie godziny. Odlewamy nadmiar soku.
Składniki zalewy wymieszałam w misce.Zalewę wlewamy do ogórków i mieszamy. Przekładamy wszystkie warzywa do dużego garnka i gotujemy od zagotowania około 10 minut.Gorącą sałatkę przekładamy do wyparzonych słoików, ustawiałam je do góry dnem do ostygnięcia. Ewentualnie jak ktoś woli dla pewności można słoiki zagotować przez 5-10 minut.