Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z papryki,pieczarek, cebuli i zalewy słodka-kwaśnej. Sałatka doskonale zastąpi surówkę do obiadu lub tradycyjną sałatkę z gotowanych warzyw na spotkaniu ze znajomymi.
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 452
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 138
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1451
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 452
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 138
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1451
Składniki
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w słupki ok. 2 cm. Cebule obieramy i kroimy w pół plasterki. Obydwa warzywa mieszamy posypujemy solą /1 łyżka płaska/ i odstawiamy na 2 godz. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki, wrzucamy do lekko osolonego wrzątku, gotujemy 2 min i odsączamy. Przygotowujemy zalewę: w dużym garnku wodę gotujemy z octem, cukrem, pieprzem i solą. Do gotującej się zalewy dodajemy odciśnięte z soku paprykę i cebulę oraz odsączone z wody pieczarki. Gotujemy w zalewie ok. 10 min.. Warzywa wraz z zalewą przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 10-13 min.