Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z mojego pierwszego zbioru :) co roku robię taki szczaw na zimę w ogóle nie kupuję gotowych słoiczków ponieważ moja wyobraźnia zaraz widzi te wszystkie robaki i piasek, które się tam zapewne znajdują :)
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20242
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 155
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2143
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2728
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20242
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 155
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2143
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2728
Składniki
Szczaw obrać, umyć i osączyć. W garnku roztopić masło i dodać szczaw, może być pokrojony drobniej ale niekoniecznie. Dusić pod przykryciem. Jeżeli nie kroiliśmy szczawiu bądź też ma on dużo twardych włókien to gotowy szczaw możemy przetrzeć przez przecierak lub zmiksować blenderem. Słoiczki napełnić gotowym szczawiem, zakręcić i pasteryzować ok 20 minut od momentu zagotowania. Wyjąć słoiczki z wody każdy odwrócić dnem do góry i zostawić do wystygnięcia. Na zimę będzie w sam raz. Smacznego