Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Domowy szczaw na zimę zapraszam jak robię .
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 73
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 73
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Szczaw myje i kroje na drobno, umieszczam w misce i obficie sole i zostawiam na1-2 godziny by puścił sok. Nasolony szczaw ciasno nakładam do słoiczków nie do końca pełno zakręcam słoiczki, podaje słoiki 10 minutowej pasteryzacji na mokro by slipki dobrze sie uszczelniły .Taki szczaw zimą smakuje wyśmienicie jako dodatek do zup należy jedynie pamiętać ze zawiera dużo soli wiec zupy nie solimy od razu dopiero potem w razie potrzeby. Pop dokładne wykonanie zapraszam na film .