Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
*Do sałatki najlepiej pasują bułki czerstwawe. *Bułki kroję w kostkę i przekładam do dużej miski.
*Do kubka wlewam olej z suszonych pomidorów oraz płyn z zielonych i czarnych oliwek,zalewę z kaparów i 2 łyżki oliwki. Rozcieram czosnek z solą i mieszam z płynem. oliwa powinna bardzo intensywnie pachnąć i smakować czosnkiem. *Cały płyn wlewam do bułek, jednocześnie dodając posiekaną pietruszkę. Wszystko dokładnie mieszam.
Dokładam inne składniki, czyli pokrojone pomidory, oliwki zielone i czarne, kapary, pokrojony szczypiorek oraz pokrojone suszone pomidory. Jeśli potrzeba to trochę pieprzę.