Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis dostałam od koleżanki,papryka mi smakowała , dlatego polecam
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Umytą i pokrojoną na mniejsze kawałki paprykę , wkładamy do średnich słoików / ja do takich wkładałam / .
Robimy zalewę z : 6 szklanek wody, 1 szkl. octu,1/2 szkl.cukru,1 łyzka soli,po 3 ziarenka ziela ang. na słoik i liścia laurowego , ja dawałam po pół liścia na słoik. Zagotować .Do każdego słoika dodajemy po 10 -20 ziaren gorczycy.Zalewamy paprykę zalewą i wlewamy do każdego słoika po 1 łyżce oleju..Pasteryzujemy 15 minut.
Tą marynatą można zalewać sałatkę z ogórków.