Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z awokado, mango, ogórkiem i czerwoną cebulą
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20532
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10079
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 187
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20532
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10079
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 187
Składniki
PRZYGOTOWANIE 1. Filety łososia bez skóry pokroić w ok. 1 cm kostkę. Doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym, sokiem z limonki, oliwą, startym obranym imbirem oraz czosnkiem. 2. Ułożyć w naczyniu do zapiekana lub blaszce i piec przez 7 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. 3. Składniki na sos wymieszać w miseczce, doprawić solą i pieprzem. 4. Komosę wypłukać, zalać bulionem i zagotować. Gotować pod przykryciem przez około 15 minut na małym ogniu, aż komosa wchłonie cały płyn. 5. Otworzyć garnek i odparować. 6. Upieczonego łososia przesunąć na brzeg naczynia a w wolne miejsce wyłożyć komosę, wymieszać ją z sokami z pieczeni. 7. Obrać i pokroić w kostkę awokado, ogórka i mango lub ananasa. Czerwoną cebulę posiekać drobno na krótkie paseczki. 8. Komosę włożyć do środka salaterek, wkoło ułożyć resztę składników, łącznie z marynowanym imbirem. 9. Posypać czarnym sezamem i szczypiorkiem, polać całość sosem.