Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za pół godziny przyjdą goście? Co przygotować w tak krótkim czasie? A jeszcze dobrze byłoby ich zaskoczyć czymś ciekawym? Potrzebujecie do tego trzech rzeczy i niewiele ponad te pół godziny. Zrobimy bardzo szybko sałatkę, która jest prosta i zaskakuje nieoczywistym połączeniem smaków… Spróbujcie. Zapraszam.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Ryż gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Następnie możemy go przesypać na talerz, żeby szybciej wystygł. Otwieramy puszkę z owocami. Odsączamy. Otwieramy puszkę tuńczyka. Odsączamy.
W misce łączymy wszystkie składniki. Delikatnie solimy, żeby zniwelować zbyt słodki smak owoców. Mieszamy. Odstawiamy do lodówki do przegryzienia. Gotowe. Sądzę, że wielu zaskoczy takie połączenie smaków. Jak do tej pory wszystkim, których częstowałem tą sałatką, bardzo smakowała. Polecam