Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka lipcowa jest wypełniona ogórkami, chrupiącymi rzodkiewkami, słodkimi jabłkami i lekkim dressingiem na bazie soku z cytryny i miodu. Ten cytrynowy winegret świetnie łączy smaki i zmniejsza pikantność rzodkiewki. Możesz wykazać się kreatywnością i użyć limonki zamiast cytryny oraz dodać trochę kolendry zamiast natki pietruszki. Ta przekąska jest idealna na upalne dni, kiedy wszystko, czego potrzebujesz, to duża miska orzeźwiającej sałatki.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3660
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 806
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3660
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 806
Składniki
Dokładnie umyj ogórki, rzodkiewki i jabłka. Możesz zostawić skórkę, aby sałatka była bardziej chrupiąca. Z jabłek wytnij gniazda nasienne i pokrój je w kostkę. Ogórki poszatkuj w podobne kawałki, a rzodkiewki pokrój w plasterki. Opłucz natkę pietruszki, osusz i drobno posiekaj. Umieść wszystkie składniki w misce.
Wykonaj sos. W miseczce umieść przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, olej, miód, sól oraz pieprz. Energicznie wymieszaj całość widelcem do uzyskania emulsyjnej konsystencji. Polej sałatkę sosem, dokładnie wymieszaj i odstaw na 5-10 minut, aby smaki dobrze się połączyły. Podawaj przystawkę od razu i spożyj najlepiej do 3-4 godzin po przygotowaniu.