Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja pożywnej sałatki dla smakoszy porów w mięsnej odsłonie z dodatkiem dressingu jogurtowo-majonezowego. Nie należy do lekkich przystawek ale przecież chodzi o smak....
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4944
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 882
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4944
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 882
Składniki
1. Fileta pokroić w drobną kostkę, przesmażyć ok 15 min na oleju z przyprawą kebab-gyros. Ostudzić. 2. Por pokroić w półplasterki lub drobniej, posolić 3/4 łyżeczki soli i odstawić na ok. 15 min. 3. Odsączyć groszek, kukurydzę, dodać ser żółty starty na grubym oczku, rzodkiewkę startą na grubym oczku, marynowane pieczarki pokrojone na połówki lub ćwiartki, wystudzonego kurczaka, posolony por i dokładnie wymieszać. 4.DRESSING - wymieszać majonez, jogurt, musztardę i dodać do składników sałaty oraz dokładnie wymieszać. 5. Można ewentualnie według uznania dodać soli (uwaga por był solony) i pieprzu (uwaga przyprawa kebab-gyros jest pikantna). PYSZNIE POLECAM!