Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa sałatka makaronowa z tuńczykiem, ogórkami konserwowymi, jajkami i papryką.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 537
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 537
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupki i kroimy w kostkę. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odsączamy i odstawiamy do wystudzenia. Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy widelcem. Ogórki konserwowe i kolorowe papryki kroimy w kostkę.Papryczkę chili /kawałek/ drobno siekamy. Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy. Odstawiamy na godzinkę by smaki się przegryzły.