Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to tradycyjna warzywna sałatka, królowa wielu przyjęć i świąt.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 22
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 598
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 22
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 598
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Składniki
Ziemniaki, seler i marchew wymyte, gotujemy do miękkości, studzimy, obieramy ze skórek i kroimy w kostkę. Ugotowane jajka, obrane ze skorupek, ogórki kiszone również kroimy w kostkę. Groszek zielony i kukurydzę wysypujemy na sitko i osączamy z wody. Tak przygotowane składniki wsypujemy do większej miski, dodajemy 3 łyżeczki musztardy, mieszamy, solimy, pieprzymy i dalej mieszamy. Gdy sałatka jest dobrze doprawiona do smaku dodajemy wcześniej zrobiony majonez i ponownie mieszamy. Sałatkę dekorujemy według swego upodobania. Ja zrobiłam dekorację z marchewki, jajka i czarnych oliwek. Smacznego !!!