Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, prosta i bardzo zdrowa sałatka. Możesz podać ją na drugie śniadanie lub zaserwować gościom podczas rodzinnego spotkania. Zrobisz ją w zaledwie kilka minut, jajko idealnie komponuje się z burakiem. Nie zapomnij przygotować miodowo-musztardowego dressingu, który świetnie podkreśli smak dania.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 104
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 56
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 462
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13485
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 104
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 56
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 462
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13485
Składniki
Zacznij od obrania i ugotowania buraków, możesz także upiec je w piekarniku. W tym czasie ugotuj również jajka na twardo. Kiedy wszystko ostygnie buraki pokrój w cienkie plasterki, a jajka w ćwiartki.
Do dużego półmiska wsyp miks sałat, dodaj ugotowane plastry buraków, ćwiartki jajek, cebulę pokrojoną w piórka oraz pokruszony ser.
W miseczce zmieszaj oliwę, miód, musztardę, sok z cytryny oraz sól i pieprz. Polej całość dressingiem. Na suchej patelni podpraż posiekane orzechy, kiedy przestygną posyp nimi sałatkę.