Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta sałatka z grillowanymi warzywami. Jeśli lubisz, możesz dodać do niej pokruszony ser feta, który nada jej dodatkowej wyrazistości.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Bakłażana i cukinię pokroić w plastry o grubości około 0,5 cm. Wszystkie warzywa grillujemy na patelni natłuszczonej niewielką ilością oleju lub na tradycyjnym grillu do momentu, gdy staną się miękkie. Pokrojone warzywa przełożyć do półmisków, dodać pokrojone pomidory. Posypać cienko pokrojoną cebulą oraz natką pietruszki. Skropić sokiem z cytryny i delikatnie wymieszać. Przygotować sos: w zamkniętym słoiczku energicznie wymieszać oliwę, ocet z białego wina, miód, przeciśnięty przez praskę czosnek, suszone oregano, sól i pieprz. Polać sałatkę sosem i podawać np. z bagietką z masłem. Pyszna i prosta sałatka jest gotowa! Smacznego!