Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 21
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 574
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 21
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 574
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Składniki
Marchewki i kalarepkę obrać, opłukać.Marchewki pokroić w plasterki,a kalarepkę w słupki.Szparagi osączyć,pokroić na kawałki.Groszek cukrowy opłukać.W garnku zagotować lekko osoloną wodę.Do wrzątku włożyć kalarepkę,dotować 8 min na małym ogniu.Po 4 min wrzucić marchewkę i groszek cukrowy.Warzywa odcedzić,dobrze osąszyć na sitku,odłożyć do wystygnięcia.Jogurt przyprawić do smaku solą,świeżo zmielonym pieprzem i szczyptą curry.Warzywa przemieszać ze szparagami.polać przygotowanym sosem jogurtowym.Sałatka doskanale smakuje także z sosem holenderskim.który przygotujemy w następujący sposób:20dag masla stopić,przestudzić,2zółtka ubić na parze z 3 łyżkami białego wina.Powoli małymi porcjami wlewać stopione maslo (nie przerywając ucierania ).Przyprawić solą,pieprzem i sokiem z cytryny.