Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Na półmisku rozłożyć sałatę roszponkę. Posypać pokrojoną w drobną kostkę czerwoną cebulką. Wykorzystać tylko pół. Drugą część pokroić w piórka. Na wierzchu ułożyć obrane ze skorupek i pokrojone na ćwiartki jajka. Teraz poukładać plasterki polędwicy pozwijane w zgrabne pakieciki. Rozłożyć połówki pomidorków, półplasterki rzodkiewek i półplasterki zielonego ogórka. Dołożyć piórka czerwonej cebulki. Posypać uprażonymi pestkami słonecznika. Jajka oprószyć delikatnie solą i drobniutkim czarnym pieprzem. Sos - wymieszać olej lniany z octem jabłkowym, miodem wielokwiatowym, musztardą, pieprzem młotkowanym i solą. Sałatkę polać sosem tuż przed podaniem
Smacznego