Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna w przygotowaniu sałatka z kaszą kuskus i warzywami. Idealnie sprawdzi się jako sycące śniadanie lub przekąska do pracy. Ten lekki posiłek posmakuje nie tylko wegetarianom, mięsożercy będą również nim zachwyceni. Jedna porcja sałatki to około 380 kcal.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 511
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 263
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 511
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 263
Składniki
Kaszę przesyp do miski, zalej wrzątkiem (woda powinna sięgać odrobinę ponad poziom kaszy).
Przykryj talerzem i odstaw na 10 minut. Po upływie czasu przemieszaj widelcem.
Paprykę i ogórka umyj i pokrój w kostkę.
Pomidora sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i także pokrój w kostkę.
Pietruszkę drobno posiekaj.
Do większej miski przełóż kaszę, dodaj wszystkie warzywa i dokładnie wymieszaj.
Oliwę połącz z sokiem z cytryny i przyprawami, dressingiem polej gotową sałatkę.