Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle delikatne zestawienie smaków. Wprost rozpływa się w ustach:) Świeży ogórek, koperek i drobniutki makaron w kształcie ryżu dodają jej lekkości.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 290
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 141
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4964
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2334
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 290
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 141
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4964
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2334
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, po czym odcedzamy i studzimy. Ogórki myjemy, obieramy ze skórki i razem z wędliną i ugotowanymi oraz obranymi ze skorupki jajkami kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy z wody a koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki sałatki przekładamy do miski, dodajemy majonez, śmietanę i mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby smaki się połączyły.