Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warzywna podana w wytrawnych babeczkach to pomysł, który może być zaskoczeniem dla gości i ozdobą świątecznego stołu.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 415
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 415
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Obie mąki wymieszać z solą i proszkiem do pieczenia, posiekać z tłuszczem, dodać jajko i śmietanę. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i pozostawić na 15-20 minut. Rozwałkować, wylepić foremki, nakłuć widelcem, włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.
Marchew, pietruszkę i ziemniaki ugotować w łupinach, ostudzić obrać. Obrane jajka, warzywa, pieczarki, paprykę i patisony pokroić w kostkę. kukurydzę i groszek osączyć z zalewy. Cebulę drobno posiekać. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Odłożyć na 1-2 godziny do lodówki aby smaki się połączyły. Następnie napełnić upieczone, zimne babeczki, ozdobić, podawać.