Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie górskich wędrówek
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
1) W wysokim naczyniu połączyć oliwę z oliwek z octem winnym. Następnie wyspać opakowanie gotowego sosu knorr- francuski vinegrette, energicznie zamieszać. Dodać sok z cytryny. Sałatę przełożyć do miski i polać ją przygotowanym wcześniej sosem. Odstawić na 7-10 minut. W między czasie umyć pomidory i pokroić je w talarki. Bagietkę pokroić na okrągłe grzanki. Każdą grzankę posmarować z obu stron masłem i usmażyć na suchej patelni. Oscypek pokroić w plastry grubości 1 cm i upiec na suchej patelni z obu stron na złoty kolor. Na talerze wyłożyć sałatę i pomidory, a na sam wierzch położyć upieczony oscypek. Podawać od razu po przygotowaniu.