Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy wiosnę, a w związku z tym na nasz stół wjeżdżają świeże sałatki, które w okresie wiosennym i letnim smakują najlepiej. Do przygotowania tej sałaki użyłam mojej ulubionej sałaty, czyli roszponki. Jej liście przypominają mi kwiaty, jest delikatna w smaku i ma piękny soczysty kolor. Do tego chrupiąca, różowiutka rzodkiewka, coś do koloru czyli trochę czerwonej kapusty i pyszny serem Capri. Tak na prawdę odkryłam go stosunkowo niedawno i jestem nim zachwycona. Mięciutki serek Capri to serek serwatkowy, pysznie smakuje jako dodatek do sałatki, można pokroić go na kanapkę, a czasem nawet podać z pomidorami zamiast mozzarelli.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20239
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 152
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2106
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 728
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20239
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 152
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2106
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 728
Składniki
Roszponkę mieszamy w kapustą czerwoną i przekładamy do miski. Na sałatę wykładamy pokrojone rzodkiewki oraz szczypiorek. Kruszymy ser i posypujemy nim sałatkę. Całość polewamy przygotowanym dressingiem i posypujemy ziarenkami.