Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka z tuńczykiem i warzywami to propozycja na lekką ale pożywną przekąskę, obiad czy kolację.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 207
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 207
Składniki
Tuńczyka odsączamy z oleju. Paprykę czerwoną i ogórki kiszone kroimy w kostkę a seler naciowy w plasterki. Kapary odsączamy z zalewy. Na talerzu układamy miks sałat a na nich paprykę, ogórki kiszone, seler naciowy, odsączonego i lekko rozdrobnionego widelcem tuńczyka a na wierzchu kapary. Obok układamy przekrojone pomidorki koktajlowe. Olej dokładnie mieszamy z przyprawami i skrapiamy całość. Sałatkę możemy dodatkowo posypać zieleniną: koperkiem, bazylią czy natką pietruszki.