Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam przepis na mega szybką i bardzo smaczną sałatkę. Idealna na kolację, bądź do zabrania do pracy na drugie śniadanie. Można ją też przyrządzić jako uzupełnienie dań z grilla. Smakuje bardzo dobrze, a i wygląda efektownie ciesząc oczy kolorami.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Na spód półmiska z wyższymi brzegami wysypujemy sałatę. Parę listków zostawiamy do dekoracji góry
Na liściach sałaty układamy pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe i podzielone na mniejsze cząstki żółtego pomidora ( kilka kawałków zostawiamy na górę )
Jajka dzielimy na mniejsze części i układamy na warstwie sałaty i pomidorów
Tuńczyka odsączamy z zalewy i równomiernie rozkładamy na sałatce
Wszystko posypujemy pokrojonymi w krążki oliwkami, a na wierzchu kładziemy pozostałe pomidorki i liście sałaty
Wszystko obsypujemy grubo mielonym pieprzem
Z oliwy, łyżki soku z cytryny, soli i pieprzu przygotowujemy sos do polania sałatki
Sałatkę podajemy z ulubionym pieczywem