Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie wrześniowych, słodkich winogron z wyrazistym serem, chrupiącymi orzechami i prosciutto na pikantnej rukoli zachwyci każdego i nie pozwoli popaść w jesienny marazm.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 24
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 49
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 134
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 24
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 49
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 134
Składniki
1) Rukolę umyć, delikatnie osuszyć i ułożyć na talerzach. 2) Winogrona umyć, w razie potrzeby pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć na umytej rukoli. 3) Dodać ser pokrojony w kostkę. 4) Orzechy włoskie lekko podprażyć na suchej patelni, posiekać i dodać do całości. 5) Przygotować sos: oliwę dokładnie wymieszać z octem balsamicznym (można użyć w tym celu słoiczka). 6) Gotową sałatkę podawać skropioną przygotowanym sosem.