Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwie letnia sałatka. Młody zielony groszek, ogórek, rzodkiewka, kremowa burrata i cytrynowy sos.....
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Groszek ugotować w osolonej wodzie (około 3-4 minuty), odcedzić, opłukać zimną wodą.
Umyte rzodkiewki i ogórek pokroić w plasterki. Oliwę wymieszać z sokiem i skórką z cytryny, posolić do smaku.
Na talerzu ułożyć mieszankę sałat, listki mięty, ogórek i rzodkiewkę, dodać zielony groszek. Na wierzchu położyć burratę. Sałatkę polać cytrynowym sosem, posypać świeżo zmielonym pieprzem.