Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka propozycja na kolację. Można wykorzystać ziemniaki z dnia poprzedniego, które zostały Nam się z obiadu:)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na suchej patelni. Jajka gotujemy na twardo.
W międzyczasie kroimy ogórki konserwowe w dość duża kostkę, a czosnek przeciskamy przez praske, wrzucamy do miski. Ugotowane i przestudzone ziemniaki i jajka, również kroimy w dość duża kostkę. Podsmażony boczek, ziemniaki i jajka dodajemy do miski z ogórkami. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez wg uznania. Mieszamy. Sałatka gotowa. Smacznego:)