Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatkowe canneloni to świetna propozycja dosłownie na każdą okazję. Możemy podać je na rodzinne uroczystości lub zapakować do pojemników i zabrać do pracy, szkoły czy w plener.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 139
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4956
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 139
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4956
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Składniki
Jajka obrać i pokroić w kostkę ( można użyć siatki do krojenia ). Dodać posiekaną natkę, oraz wasabi, majonez i przyprawy do smaku. Wymieszać wszystko i ewentualnie doprawić jeszcze do smaku. Na desce położyć plaster sera, na niego plaster polędwicy, w razie potrzeby przyciąć. Na polędwicy rozsmarować porcję masy jajecznej i na jednym brzegu ułożyć kabanosa. Zwinąć w roladkę i tak powstanie nasze cannelloni. Takie cannelloni można przechowywać do dwóch dni w lodówce.