Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na święta przygotowuję różne rodzaje sałatek śledziowych. Ta należy do najsmaczniejszych.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Śledzie moczymy w zimnej wodzie przez całą noc. Z jednego fileta wykrawamy gwiazdki do dekoracji, pozostałe kroimy w drobną kostkę
Cebulę obieramy, siekamy i zalewamy sokiem z cytryny. Ogórki kroimy w kostkę.
Sos: keczup mieszamy z musztardą, cukrem i papryką. Mieszając dodajemy oba rodzaje oleju do utrzymania jednolitej konsystencji.
Śledzie mieszamy z ogórkami i cebulą. Zalewamy sosem i dokładnie mieszamy. Dekorujemy gwiazdkami ze śledzia i gałązkami koperku.