Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna i szybka w przygotowaniu surówka, która będzie idealnym dodatkiem do obiadu. Surówka świetnie komponuje się z rybami oraz różnego rodzaju potrawami mięsnymi
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 212
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 349
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 212
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 349
Składniki
Kalarepki, marchewki oraz jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Koperek drobno siekamy.
Majonez, śmietanę, sok z cytryny i cukier puder* łączymy w miseczce i dodajemy do pozostałych składników. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą oraz pieprzem i wstawiamy do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Surówkę przez podaniem warto przemieszać. * Możemy użyć cukru pudru z ksylitolu lub erytrytolu, a także pominąć dosładzanie, jeśli użyliśmy słodkiej odmiany jabłek.