Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20251
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 172
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2274
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20251
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 172
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2274
Składniki
Na 2 łyżkach oliwy przesmażyć pokrojoną w kostkę marchewkę . Następnie dodać pokrojoną na małe kawałki paprykę i smażyć razem 5 minut. Na drugiej patelni rozgrzać pozostałą oliwę i przesmażyć pokrojone w kostkę mięso posypane solą , pieprzem oraz papryką ostrą. Przełożyć bez tłuszczu do warzyw i chwilę jeszcze smażyć. Na tłuszczu ze smażenia mięsa wlać bulion , kremówkę i wsypać słodką paprykę. Gotować sos 3 minuty. Tortellini ugotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Osączyć , ułożyć na półmisku , obłożyć podsmażonymi z mięsem warzywami i polać sosem. Posypać startym parmezanem.