Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakująca wyglądem, przepyszna w smaku sałatka. Polecam.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 290
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4964
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2334
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 290
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4964
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2334
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Obieramy i oddzielamy białka od żółtek. Białka siekamy drobno i mieszamy z 2 łyżkami majonezu i doprawiamy pieprzem. Żółtka rozdrabniamy widelcem. Tarty ser żółty mieszamy z 3 łyżkami majonezu, dodajemy pieprz. Z tuńczyka odlewamy nadmiar oleju. Cebulkę drobno siekamy i mieszamy z tuńczykiem. Doprawiamy pieprzem. Układamy warstwami: -kwadrat z 9 krakersów - ser z majonezem -krakersy - masa z tuńczykiem -krakersy - białka -żółtka -opcjonalnie szczypiorek Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny żeby krakersy zmiękły. A najlepiej na noc. Smacznego!